Paspoorten (deel 2 van …)

Posted on

Gisteravond was het zover. We hebben de foto’s opnieuw geprint. Wederom een liniaal erlangs gelegd en we kunnen met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid zeggen dat deze foto’s goed moeten zijn. Na uiteraard een strakke planning, 17.14 kids ophalen van de dagopvang, 17.33 aan tafel en eten (heerlijke winterwortelsoep waarbij mijn uitstekende kookkunsten helaas alleen door mijzelf werden bevestigd) en om 18.17 vertrekken richting het gemeentehuis. Bijna nog de foto’s vergeten maar het gaat net goed!

We komen binnen bij het gemeentehuis en het is onwaarschijnlijk druk. Ineens wil iedereen een nieuw paspoort. Goh, zou het misschien komen doordat kinderen vanaf juni een eigen paspoort moeten hebben? We bemachtigen een nummertje en willen voor de zekerheid dat er iemand naar de foto’s kijkt. Je weet het maar nooit… De foto van Wesley is goed, de foto van Simone is goed, maar die van Lisanne wordt afgekeurd. Wat?!?! Niet te geloven, en vorige week was er niks mis mee, alleen wat te groot afgedrukt. Nou, je snapt dat ik er flink chagrijnig van word. We besluiten toch te blijven en alvast de aanvraag in te dienen voor Wesley en Simone.

Na ongeveer een half uur krijgt Lisanne het fotohokje in de gaten. Oke, vooruit, niet geschoten is altijd mis. Lisanne krijgt alle instructies, ik stop 5 euro in het apparaat en in één keer een perfecte foto! Wat een mazzel. Dus wij opgetogen naar de balie als we na in totaal een uur wachten eindelijk aan de beurt zijn. Die opgetogenheid houden we echter niet lang vast. Om precies te zijn totdat de dame achter de balie onze paspoorten vraagt… En die liggen natuurlijk nog thuis. O, o, wat zijn we dom!

Ze heeft medelijden met ons en maakt een aantekening in het systeem dat de kinderen reeds geidentificeerd zijn. Zo kan Wesley volgende keer alleen drie paspoorten aanvragen. Hij moet dan wel mijn paspoort meenemen. Die heb ik net al klaargelegd, wordt vervolgd…